Home

 


Neem contact op:
030 26 16 700

Crematiepakketten

Allereerst, onze medewerkers staan graag tot uw beschikking om u alles uit te leggen over het cremeren van huisdieren.  De dierencrematoria en rouwcentra van Majesta bieden diverse opties om een crematie te kiezen die niet alleen bij u en uw huisdier past, maar ook bij het budget dat u in gedachten hebt. In grote lijnen komen de crematiepakketten per vestiging overeen: er kunnen kleine verschillen zijn. Lees op de website van de vestiging bij u in de buurt over de mogelijkheden.

Individuele crematie

Bij een individuele crematie wordt uw huisdier gescheiden van andere dieren gecremeerd, waardoor de as van het dier volledig en individueel behouden blijft. De crematie vindt in principe plaats binnen twee werkdagen na aankomst van het dier op het crematorium, tenzij u dit eerder of later wenst.

Inbegrepen bij de prijs van de individuele crematie is een luxe strooikoker of sierblik, waarin u de asresten van uw huisdier retour ontvangt. Ook  kunt u ook een keuze maken uit een uitgebreid assortiment urnen, as-sieraden en gedenkvoorwerpen.  Na twee werkdagen kunt u de as zelf komen ophalen, of door het crematorium laten bezorgen bij uw dierenarts.  Wilt u geen as terug ontvangen, dan wordt de as verstrooid over één van de strooivelden. Na afloop van de crematie ontvangt u per post een persoonlijk bericht met de naam van uw huisdier, de datum en het tijdstip van de crematie. Ook ontvangt u een officieel crematiecertificaat.

Op een aantal van onze vestigingen is het mogelijk om een individuele crematie  bij te wonen. Dan wordt ook de ovenruimte voor u gereserveerd. Uw huisdier wordt mooi opgebaard en u krijgt de gelegenheid om met uw gezin in alle rust afscheid te nemen. Ook achterblijvende huisdieren zijn welkom bij dit afscheid. U kunt zelf de muziek kiezen die op de achtergrond wordt gespeeld. Na het afscheid wordt uw huisdier neergelegd in een kartonnen crematiedoos. Deze doos wordt in de oven geplaatst,  waarna de deur wordt gesloten en de oven wordt gestart. Uw wensen kunt u persoonlijk bespreken met een van onze medewerkers.

Collectieve crematie (gewone crematie)

Uw huisdier wordt gecremeerd samen met twee tot vijf andere dieren van dezelfde diersoort, gelijktijdig naast elkaar in de oven.  Na de crematie is het niet mogelijk de as van uw huisdier terug te krijgen omdat de asresten van de dieren zich met elkaar vermengen. Wel ontvangt u persoonlijk bericht wanneer de crematie heeft plaats gevonden. De asresten worden worden uitgestrooid over één van de strooivelden.

Welke keuze u ook maakt, bij Majesta worden alle overleden dieren met evenveel respect behandeld!

Wensenformulier

Wilt u uw keuze en wensen voor de crematie van uw huisdier vastleggen, zodat de dierenarts en andere mensen om u heen er van op de hoogte zijn, vul dan het wensenformulier in en geef een kopie hiervan aan uw dierenarts. U kunt het wensenformulier hier downloaden.