Home

 


Neem contact op:
030 26 16 700

Het herdenken


Het-herdenkenAls je met het verlies van een huisdier te maken krijgt, kan dat een scala aan emotionele reacties bij u los maken. Tranen zijn een volstrekt normale en begrijpelijke eerste reactie maar verdriet kan zich op vele manieren uiten zoals bedroefdheid, woede, angst, geschoktheid, een gevoel van schuld en eenzaamheid. Die gevoelens kunnen aanhouden van enkele uren tot een paar weken, en sommige sterker dan andere.

Met iemand praten over je verlies kan troost bieden. Herinneringen ophalen aan je huisdier en stil staan bij hoeveel er van hun gehouden werd hebben ook een helende werking. En praat ook over specifieke zorgen die je hebt, zodat je praktische oplossingen kunt bedenken. Een gedicht schrijven, een fotoalbum maken of een online gedenkpagina maken zijn aanvullende manieren waarop je uiting kan geven aan de band die je met je huisdier had.

En onthoud dat ook dieren een diepe emotionele band met elkaar kunnen ontwikkelen, en dat getroffen dieren emotionele reacties kunnen hebben die vergelijkbaar zijn met onze eigen reactie op een verlies.