Home

 Neem contact op:
030 26 16 700

Crematiepakketten

Onze medewerkers staan graag tot uw beschikking om u alles uit te leggen over het cremeren of begraven van huisdieren.  De dierencrematoria en uitvaartcentra van Majesta bieden diverse opties om een crematie of begrafenis te kiezen die niet alleen bij u en uw huisdier past, maar ook bij het budget dat u in gedachten hebt. In grote lijnen komen de crematiepakketten per vestiging overeen: er kunnen kleine verschillen zijn. Lees op de website van de vestiging bij u in de buurt over de mogelijkheden.

Individuele crematie

Bij een individuele crematie wordt uw huisdier apart gecremeerd. De crematie vindt in principe plaats binnen 2 werkdagen, tenzij u dit eerder of later wenst. De asresten ontvangt u in een sierblik, bamboe etui of luxe strooikoker, samen met een officieel crematiecertificaat. Wilt u de as bewaren in een mooie urn of een as-sieraad, dan helpen wij u graag een keuze te maken uit ons assortiment. Per post ontvangt u een persoonlijk bericht met de datum en het tijdstip waarop de crematie heeft plaatsgevonden.

Wanneer de asresten voor u klaarstaan neemt de vestiging contact met u op en kunt u de as komen ophalen bij de vestiging, of op een later tijdstip kosteloos laten bezorgen bij uw dierenarts. Wilt u geen asresten terugontvangen, dan verstrooien wij deze over één van onze strooivelden.

Op een aantal van onze crematoria is het mogelijk om een individuele crematie  bij te wonen. Dan wordt ook de crematieruimte voor u gereserveerd. Ook achterblijvende huisdieren zijn welkom bij dit afscheid. In de afscheidsruimte van het crematorium kunt u in alle rust afscheid nemen van uw huisdier. U kunt zelf de muziek kiezen die dan op de achtergrond wordt gespeeld. Na het afscheid wordt uw huisdier neergelegd in een kartonnen crematiedoos. Deze doos wordt in de oven geplaatst,  waarna de deur wordt gesloten en de oven wordt gestart. Uw persoonlijke wensen kunt u bespreken met een van onze medewerkers.

Collectieve crematie 

Uw huisdier wordt gecremeerd samen met twee tot vijf andere dieren van dezelfde diersoort, gelijktijdig naast elkaar in de oven.  Na de crematie is het niet mogelijk de as van uw huisdier terug te krijgen omdat de asresten van de dieren zich met elkaar vermengen. Wel ontvangt u persoonlijk bericht wanneer de crematie heeft plaats gevonden. De asresten worden worden uitgestrooid over één van de strooivelden.

Anonieme crematie

Uw huisdier wordt gelijktijdig gecremeerd met maximaal 15 dieren. Totdat het aantal van 15 is bereikt, of na maximaal 7 werkdagen, wordt het overleden dier bewaard in de koeling op het crematorium of uitvaartcentrum. Het kan dus tot 7 werkdagen duren voordat uw huisdier wordt gecremeerd en het is niet mogelijk om asresten terug te ontvangen.

Voor de duidelijkheid: anonieme crematie is geen destructie, het is een echte crematie op het crematorium en een waardig alternatief wanneer u niet wilt dat uw overleden huisdier wordt verwerkt op een destructiebedrijf.

Welke keuze u ook maakt, bij Majesta worden alle overleden dieren met evenveel respect behandeld!

Wensenformulier

Wilt u uw keuze en wensen voor de crematie van uw huisdier vastleggen, zodat de dierenarts en andere mensen om u heen er van op de hoogte zijn, vul dan het wensenformulier in en geef een kopie hiervan aan uw dierenarts. U kunt het wensenformulier hier downloaden.